Pilav

Je zou het misschien niet zeggen, maar dit is een gerecht uit het midden-oosten. Het woord is waarschijnlijk afkomstig van het Oud-Perzische woord pilau. In Turkije wordt de schotel die men dagelijks nuttigt ‘sade pilav’ genoemd.

Naast dat ik dit zelf een ideaal gerecht vindt, staat het ook binnen een handomdraai op tafel!
Het is niet duur en kinderen zijn er gek op!
Dit recept is voor 4 personen.

 

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik perziken op siroop
  • Blikje tomatenpuree
  • Zout en peper
  • 400-500 gram rijst
  • Ketjap
  • 1 kippenbouillontablet
  • Evt maizena

Bereidingswijze:

Snijd de kip ik kleine blokjes en snipper de ui fijn.
Bak de kipblokjes in een scheut olijfolie gaar en voeg naar smaak zout en peper toe, voeg de ui toe en pers de twee knoflookteentjes uit, bak dit even mee.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee.
Snijd ondertussen de perziken in kleine blokjes, voeg het sap en de perziken toe aan de kip, er ontstaat nu een saus wat ongeveer 20 min zachtjes moet pruttelen. Voeg als laatst nog een scheut ketjap toe naar smaak.
Is de saus na 20 minuten nog niet dikker geworden bind het dan wat af met maizena.
Kook de rijst gaar in een kippenbouillontablet en serveer dit samen met de Pilav saus.

Extra tip:
Bak ook eens champignons mee, tegelijk met de ui en knoflook!
Houd je van wat meer pit? Voeg wat sambal toe!

Myrna

Eén reactie Verberg reacties

Reageer

css.php