0 0
Stoofpeertjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

500 gram Stoofpeertjes
half kopje Suiker
half kopje Rode wijn
3 tl Kaneel
1 el Maizena

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes mogen natuurlijk niet ontbreken aan een klassieke kersttafel

Uitgelicht:
  • Comfort
Keukens:
  • 40 min
  • Easy

Ingrediënten

Uitleg

Share

Stoofpeertjes. Het doet mij denken aan vroeger.Zo rond de kerst. Het hele huis rook naar kaneel en de zoete geur van heerlijke stoofpeertjes. Dit recept heb ik van mijn moeder hoe zij ze altijd klaar maakt.

Stappen

1
Klaar

Schil de stoofperen, halveer ze en snij het klokhuis eruit.

Doe de peertjes in een pan en voeg de suiker, wijn en kaneel toe. Vul de pan nu met water tot de peertjes net onder water staan.

2
Klaar

Breng de peertjes nu aan de kook en laat ze 30 minuten koken.

Haal nu de peertjes uit het kookvocht en bind het met maizena. Doe een eetlepel maizena in een glaasje en leng aan met een klein beetje koud water.
Voeg dit papje toe aan het kokende kookvocht en bind dit met de maizena.

3
Klaar

Voeg de peertjes terug in het kookvocht. Smakelijk!

vorige
Sucadelapjes (draadjesvlees)
Borrelhapje gemaakt van wraps, zalm, roomkaas en sla
volgende
Zalmwraps
vorige
Sucadelapjes (draadjesvlees)
Borrelhapje gemaakt van wraps, zalm, roomkaas en sla
volgende
Zalmwraps