Ingrediënten
-
500 gram Bloem
-
1 zakje Gedroogde gist
-
10 gram Zout
-
50 gram Witte basterdsuiker
-
50 gram Zachte roomboter
-
1 Ei
-
2 zakjes Vanillesuiker
-
250 ml Melk
Uitleg
Het is jammer dat ik de geur niet mee kan sturen in dit bericht. Ik weet zeker dat je anders dit brood meteen zou gaan bakken, mits je een broodbakmachine hebt 🙂
Stappen
1
Klaar
|
Voeg alles in de broodbakmachine, als je een stand hebt voor brioche/zoet brood stel je deze in. |
9 Comments Hide Comments
Hier was ik nou precies naar op zoek. Op mijn broodbakmachine heet de stand ‘sandwich’, voor een zacht, smeuïg brood. Hij staat net aan, ik ben benieuwd. Dankjewel!
Wat leuk! Ik ben benieuwd, hier smullen ze ervan :)..
En, is het wat geworden ? Wat was het resultaat ?
hoi wilde graag weten welke bloem je er voor gebruikt heb de goedkoopste in huis maar dat is niet goed gegaan
Beste Ilona,
Zelf gebruik ik altijd de goedkoopste bloem. Je zou kunnen proberen als pas de machine draait de gist toe te voegen zodat het meteen in contact komt met het zout. Dit kan de gist aantasten.
Gebruikt u witte patent bloem of gewone witte bloem?
Ik wil de brioche niet in de machine bakken maar alleen het deegprogramma gebruiken. Denk je dat dat ook mogelijk is?
Gewoon witte bloem
Jazker!