Ingrediënten
-
150 gram Havermout
-
150 gram Volkoren speltbloem
-
100 gram Geraspte kokos
-
150 gram Rozijnen
-
1 theelepel Kaneel
-
1/2 theelepel Zout
-
5 eetlepels Appelstroop
-
120 gram Gesmolten kokosolie
-
4 eetlepels Water
Uitleg
Deze koek bak ik regelmatig als ‘gezond’ tussendoortje. Deze koek is in verhouding tot andere tussendoor-meeneem-koekjes een stuk verantwoorder. Er zijn geen geraffineerde suikers maar meer natuurlijke suikers aan toegevoegd. Door deze havermoutkoek krijg je een langer verzadigd gevoel, dus minder snack -trek! Een gebakken havermoutkoek hou je prima een weekje goed in een koektrommel, maar dat red hij hier vaak niet eens…
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de kokosolie in de magnetron. |
2
Klaar
|
Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er met je handen een grote bal van. |
3
Klaar
|
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm van de grote deegbal een mooie plaatkoek (ong 30x30). |
4
Klaar
|
Zet de plaatkoek in de oven en bak deze in 15 minuten mooi bruin. Na ongeveer 15-30 minuten afkoelen kan je de koek in mooie stukjes snijden. |
5
Klaar
|
Bewaar deze koekjes in een koektrommel. Deze koekjes zijn een week houdbaar op deze manier. |