0 0
Snelle goulash

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
300 gram Zilvervliesrijst
500 gram Rundergehakt
2 Rode ui
3 Paprika 3 kleuren paprikamix
2 tenen Knoflook
1 el Paprikapoeder
2 el Bloem
1,5 blokje Runderbouillon
70 gram Tomatenpuree 1 blikje
600 ml Water

Snelle goulash

Een simpele goulash met rundergehakt

Uitgelicht:
  • Comfort
  • Gezond
Keukens:
    • 30 min
    • 4 Personen
    • Medium

    Ingrediënten

    Uitleg

    Share

    Goulash is een heerlijk recept met runderlappen wat lang moet pruttelen. Deze goulash is lekker makkelijk, snellere bereiding, maar wel de overheerlijke smaak van goulash.

    Voor de echte smaak van goulash is het wel belangrijk dat je rundergehakt gebruikt. Klaar om een heerlijke goulash in 30 minuten op tafel te zetten? Zet je pannen maar vast klaar.

    Stappen

    1
    Klaar

    Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Ik gebruik het liefst zilvervliesrijst omdat ik dit een gezondere variant vind van de rijst. Witte rijst kan uiteraard ook.

    2
    Klaar

    Snijd de uien en paprika's in stukjes en snijd de knoflook fijn (of pers deze met een knoflookpers).

    Begin met het rullen van het gehakt. Voeg de uien,knoflook en 1 el paprikapoeder toe en fruit dit even mee. Voeg nu de paprika blokjes toe en bak dit 3 minuten goed mee.

    Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en de bouillonblokjes toe en roer ook dit even goed door.

    Voeg als laatst het water toe en roer goed door. Laat dit nu 15-20 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus iets indikt. Heel dik wordt de saus overigens niet.

    3
    Klaar

    Giet de rijst af en laat deze even rusten.

    Serveer de goulash samen met de rijst. Eventueel met een lekkere frisse salade serveren.

    Tip: Deze goulash is ook lekker met aardappelpuree

    vorige
    Griekse bowl met gyros en tzatziki
    volgende
    Spitskool met kerrie en rijst
    vorige
    Griekse bowl met gyros en tzatziki
    volgende
    Spitskool met kerrie en rijst