Gekruide gebakken aardappels

Aardappels. Minstens 2 x per week staat dat zeker bij ons op het menu! Gekookt, gepureerd of gebakken, geen kunst aan!
Onze kinderen vinden gebakken aardappels echt het lekkerst. Uit gemak, haalde ik wel eens van die gekruide krieltjes, wie kent ze niet.
Sinds kort heb ik bij de Xenos kruiden ontdekt waar ik helemaal gek op ben (zie foto).
Na het bakken van de aardappels 1 of twee theelepeltjes kruiden over je aardappels en voila, wij vinden ze nog lekkerder dan de gekruide krieltjes die te koop zijn in de winkel.
Ik kies voor gebakken aardappels vaak de smaak Roos en Marie, heerlijke combinatie bij gebakken aardappels, rozemarijn en thijm.
De kruiden zijn ook heerlijk door bijvoorbeeld een pastasaus, of het kruiden van een kipfilet of ander vlees, dips te maken of door salades, een echte aanrader dus.

Ingrediënten:

  • Vastkokende aardappelen
  • Boter of Olijfolie
  • Potje kruiden van de Xenos
  • Zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
Kook de aardappels in 5 minuten gaar en laat ze afkoelen.Voeg een scheut olijfolie of boter in een koekenpan en bak de aardappels tot ze goudbruin zijn op matig vuur, voeg de laatste minuut de kruiden toe. Voeg als laatst zout naar smaak toe.

Kruiden

 

 

Myrna

Reageer

css.php