Broccoli zalmtaart

Mijn kinderen zijn gek op broccoli en zalm.
Broccoli zit vol vitamines (a,d,e en k!) en vezels, en staat op nummer 1 van de meest gezonde groentes.
Zalm is  gezond om regelmatig te eten. Het bevat omega 3 vetzuren.
Dit verkleint de kans op hart en vaatziekten,zorgt voor een goede groei van het lichaam en zijn goed voor onze hersenen, zenuwen, huid en ogen.
Ditmaal eens een andere bereiding van deze twee ingrediënten.

Voor 1 taart (3 a 4 personen)
Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram broccoli
  • 300 ml kookroom
  • 200 gram gerookte zalm (in plakken)
  • 4 eieren
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

BroccolizalmLaat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.
Snijd de plakken zalm in kleine reepjes.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit (op een met bloem bestoven ondergrond) tot een lap, en bekleed hiermee de quiche of springvorm. Prik gaatjes in de deegbodem.
Klop de eieren los met de room, zout en peper.
Verdeel de broccoli en de zalm over het deeg.
Schenk hierover het ei-room mengsel en zet het in het midden van de oven, bak de taart in ongeveer 35-40 min minuten gaar.
Controleer of het eimengsel ook in het midden van de taart gaar is.

 

 

Myrna

Reageer

css.php