Wolken cake

Misschien kennen jullie het wel. Wolken cake van het bekende merk, in plaats van boter gebruik je slagroom.
Zo’n kant en klaar pakje is uiteraard makkelijk, maar ontdek zelf hoe eenvoudig deze cake zelf te maken is. De cake wordt heerlijk zacht en mals.
Recept voor 12 personen
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- snufje zout
- 1 el cacao
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix het tot een luchtig beslag.
Vet de vorm in waarin je de cake wil bakken, doe 3/4 van het beslag in de vorm.
Voeg bij het laatste beetje beslag een eetlepel cacao poeder en mix dit nog even goed door.
Verdeel dit over het witte beslag en maak met een vork een soort marmer effect.
Zet het in de oven voor ong 50-60 min. Kijk na 50 minuten of de cake gaar is. Doe dit door middel van een saté prikker,komt hij er schoon uit is de cake klaar.
Als de cake klaar is kan je er voor kiezen om hem nog een keer doormidden te snijden en te vullen met opgeklopte slagroom, eventueel met wat verse vruchten (aardbeien of frambozen).
Top de cake af met poedersuiker.