Stamppot rauwe andijvie

Dit recept is voor vier personen. Een heerlijke stamppot die het altijd goed doet bij ons, zomer of winter.

Ingrediënten:

  • 1-1,5 kilo aardappelen pharmacieinde.com
  • 1 krop andijvie of 1 zak gesneden andijvie
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • Klontje boter
  • Warme melk

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Bak in een koekenpan de spekblokjes uit en bak op het laatst de ui even mee.
Stamp de aardappelen fijn met een stamppot stamper, voeg een klontje boter en wat handwarme melk toe. Voeg de gesneden andijvie toe, deze zal slinken.
Schep de spekjes en ui door de stamppot.

 

Myrna

3 Comments Hide Comments

Dit is ook een van mijn favorieten!
Wij voegen er helemaal aan het eind nog wat geraspte kaas en cherrytomaatjes aan toe.
Lekker Spaans worstje erbij of stukjes chorizo erdoorheen…

Groetjes Agnes

Add Your Comment

css.php