Koude couscous salade met geitenkaas

Heerlijk als lunch of als bijgerecht. Ook heerlijk als maaltijdsalade tijdens de warme zomerdagen.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram couscous
  • 2 takjes peterselie
  • 1 takje munt
  • 2-3 el olijf olie
  • 100 gram komkommer
  • 1 grote tomaat
  • 1 rode ui
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram (gewelde) rozijnen
  • 60 ml balsamico azijn
  • 20 ml tomaten passata
  • 30 gram geroosterde pijnboom of zonnebloem pitten
  • peper en zout

Bereiding

Wel 250 gram couscous in 250 ml kokend water, roer een aantal keer goed door en laat afkoelen.

Rooster de pijnboom of zonnebloem pitten en laat ze afkoelen op een bordje.

Snijd de komkommer en tomaten in gelijke stukjes, maar verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.
Hak de ui zeer fijn en snijd de geitenkaas in kleine stukjes.

Klop de balsamico azijn en de tomaten passata tot een dressing.

Als de couscous afgekoeld is meng je dit met de groenten, kaas, rozijnen en dressing.
Hak de peterselie en munt fijn en voeg deze als laatst toe.
Proef nog even voor de smaak en voeg eventueel wat peper en zout toe.

De afgekoelde pitten kunnen over de salade geserveerd worden.

Myrna

Reageer

css.php