Tonijn lasagne

Een heerlijke lasagne met tonijn.

Recept voor 4 personen

55 min. totale bereidingstijd
20 min. bereiden
35 min. wachten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 tl sambal
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 gele paprika
  • 200 gram lasagne bladen
  • 1 a 2 zakjes geraspte kaas
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • Olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en voeg toe; gesnipperde ui, ansjovis, in blokjes gesneden gele paprika, 1 tl sambal en verkruimel het bouillonblokje erover.
Fruit dit ongeveer 10 minuten op een zacht pitje en bak de laatste 5 minuten de paprikapoeder mee (2 a 3 tl).
Voeg nu het blikje tomaten toe en kook dit zachtjes nog 5 minuten. Breng nog op smaak met zout en peper.
Pureerde saus met een staafmixer fijn. Doe de saus terug in de pan maar draai het vuur uit.
Verhit in een koekenpan olie en voeg hier de gesneden champignons en plakjes courgette aan toe en bak dit zachtjes tot de groenten mooi zacht zijn.
Draai het vuur uit en voeg de uitgelekte tonijn toe aan de champignons en courgette.

Vet de ovenschaal in en bedek de bodem met lasagne bladen.
Bedek de laag lasagne bladen met tomatensaus. Vervolgens een deel van het courgette/tonijnmengsel. Strooi hier wat geraspte kaas over en maak weer een laag lasagne bladen.
Ga zo door tot alles op is en eindig met kaas.

Schuif de lasagne in de oven en bak hem in 30 a 35 min gaar.

Myrna

Reageer

css.php