Spitskool ovenschotel

Eenvoudig te bereiden.
Makkelijk van te voren klaar te maken en op het moment je het nodig hebt zet je de schotel in de oven.

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 Spitskool
  • 1 ui
  • 250 gram gehakt
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 1 a 2 theelepels kerriepoeder
  • Peper en zout
  • Melk
  • Boter
  • Ovenschotel

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar. Maak er een puree van met melk en een klein beetje boter. Breng op smaak met wat peper en zout.
Snijd de spitskool en kook ook deze in 20 minuten gaar.

Verwarm je oven nu voor op 180 graden.

Rul ondertussen het gehakt samen met een gesnipperde ui, voeg hierbij ook de spekreepjes.
Voeg naar smaak wat zout, peper en kerrie toe, bak deze even mee.
Verdeel de eerste laag in je ovenschotel met gehakt.

FullSizeRender

Als de Spitkool klaar is giet je deze goed af en verdeel je dit over je gehakt.

FullSizeRender(1)

Als laatst verdeel je hierover je aardappel purree. Rasp hierover eventueel nog wat kaas, of parmezaanse kaas.

FullSizeRender(2)

Zet de schotel in het midden van je oven en bak hem nog ongeveer 20 min, totdat de kaas gesmolten is.

FullSizeRender(3)

Eet smakelijk!

Myrna

Reageer

css.php