Nasi goreng

Een heerlijke nasi zoals je hem krijgt bij de chinees.
Super eenvoudig te bereiden.
Recept voor 4 personen
20 min. bereiden
Ingrediënten
- 300 gram rijst (basmati)
- 100 gram spek (vleeswaren)
- 200 gram kipfilet
- 2 maggi blokjes (4 kleine blokjes)
- 1 ui
- 1/2 prei
- 2 eieren
Bereiding
Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
Snijd de spek heel fijn en bak deze in een pan.
Schep de spek er uit en bak in de pan de kipfilet in blokjes.
Haal de kipfilet uit de pan en bak nu de gesnipperde ui in dezelfde pan.
Voeg nu de bouillonblokjes toe en daarbij weer de kip en spek en zet het vuur uit.
Roer in een ander koekenpan de geklutste eieren zodat je een roerei krijgt.
Snijd de halve prei in flinterdunne reepjes.
Voeg de rijst toe aan het kip mengsel, voeg de roerei en de prei toe.
Let op! De prei hoef je niet te bakken of te koken, deze voeg je rauw toe aan de rijst.
Lekker met saté, kroepoek, komkommer.