Macaronisaus Stroganoff

Een heerlijke saus die heel erg overeenkomt met het welbekende pakje.
Recept voor 4 personen
35 min. bereiden
Ingrediënten
- 400 gram fusilli
- 500 gram gehakt
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 250 gram champignons
- 3 el olijfolie
- 3 el bloem
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 500 ml runderbouillon (1 bouillonblokje op 500 ml water, kan ook zonder e-nummers, zonatura, bio-winkel)
- peper en zout
Bereiding
Maak runderbouillon van je bouillon blokje of zet 500 ml runderbouillon klaar.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in een pan, voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg wat peper en zout toe.
Snijd de paprika en courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Bak dit mee met het gehakt mengsel.
Kook ondertussen de fusilli zoals aangegeven staat op de verpakking.
Doe in een wat grotere hapjespan of wok 3el olijfolie en voeg de bloem hieraan toe en bak dit kort mee.
Voeg hieraan nog een teentje knoflook fijn gesneden of geperst, paprikapoeder en oregano aan toe.
Blus dit af met de bouillon, roer goed, eventueel met een garde zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de tomatenpuree toe en roer dit totdat je er een gladde saus ontstaat.
Voeg als laatste het gehakt/groente mengsel toe en laat dit even mee warmen.
Proef de saus nog een keer en voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
Serveer de saus samen met de fusili.
Je kan ook prima een ander soort pasta gebruiken, macaroni of spaghetti.
Saus over? Dit kan je prima invriezen.