Gehaktbal met uitjes

Een heerlijk basis recept van een oer-Hollandse gehaktbal met uitjes.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • 1 el gehaktkruiden
  • 1 el tomaten ketchup
  • 1 el ketjap
  • Paneermeel
  • Bakboter

Bereiding

Voeg het gehakt, eieren, fijn gesnipperd uitje, gehaktkruiden, tomatenketchup, ketjap en paneermeel (op gevoel) bij elkaar en kneed dit goed door elkaar.
Maak van 500 gram gehakt 4 gehaktballen.
Doe de bakboter in een pan en wacht tot de bakboter niet meer bruist en bak de ballen om en om bruin.
Het is belangrijk dat je niet wegloopt maar de gehaktballen goed in beweging houd.
Na 5 minuten blus je de ballen af met kokend water, tot ze half onder staan. De gehaktballen kan je nu zachtjes laten garen in 20 minuten, af en toe de ballen draaien.

Myrna

Reageer

css.php