Chinese tomatensoep

Voor een echt chinees tomatensoepje hoef je niet meer naar de chinees!  Dit recept is voor 6-8 borden soep.

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 1 liter tomatensap
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 6 el suiker
  • 4 el ketjap (manis)
  • 2 el azijn
  • 1 tl sambal
  • 1 tl djahé (gemberpoeder)
  • 1 tl sereh (citroengras)
  • 2 el maizena
  • Handje vol mihoen

Bereidingswijze:

Snipper de ui en roerbak totdat deze glazig ziet in een klein scheutje olie.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak dit even aan.
Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe.
Blus af met 1 liter water en voeg de kippenbouillonblokjes toe.
Laat dit een klein uurtje pruttelen.
Voeg 1 liter tomatensap toe aan de bouillon en breng het aan de kook.
Voeg in een ander schaaltje de: suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh en meng dit door elkaar.
Voeg dit mengsel toe aan de soep.
Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit toe aan de soep.
Laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken, voeg de laatste 5 minuten de mihoen toe.

De 2e dag smaakt de soep nog lekkerder!

Bron: www.smulweb.nl

 

 

 

Myrna

Reageer

css.php