Nasi zonder pakjes en zakjes

Koken zonder pakjes en zakjes is hot!
Geen extra toegevoegd zout en E-nummers.
Als je deze specerijen niet in huis hebt, schaf ze dan aan, je krijgt er geen spijt van!
Eenvoudiger zelf nasi maken bestaat niet.
Omdat bij ons kinderen mee eten gebruik ik nooit de peper die in het groentepakket zit.
Ook voeg ik geen sambal toe maar zet deze wel op tafel.
Recept voor 4 personen
20 min. bereiden
Ingrediënten
- Nasi groentepakket (450 gram)
- 200 gram ham reepjes
- 300-350 gram basmatirijst
- 1.5 tl paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder (potje Conimex)
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl komijnpoeder (potje Conimex)
- 0,5 tl kerriepoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl korianderpoeder (potje Conimex)
- 0,5 tl laos (potje Conimex)
- 1 el Ketjap Manis
- 1 tl sambal
- Scheutje olie
Bereiding
Voeg de paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder en laos bij elkaar in een kommetje. Voeg hieraan wat water toe tot er een glad papje ontstaat.
Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
Wok de groenten in wok olie of een neutrale olie.
Voeg de ham reepjes toe en wok deze even mee. Voeg hierbij eventueel wat zout en peper toe naar smaak.
Voeg nu de kruiden- en marinade mix toe en wok dit even mee, voeg ook de ketjap en de sambal toe.
Voeg als laatst de rijst toe en wok dit even op hoog vuur mee.
Klaar is je nasi zonder pakjes en zakjes!
Lekker met een gebakken eitje en satésaus.