0 0
Stamppot andijvie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
1.5 kg Aardappels
600 gram Andijvie
1 Ui
150 gram Spekblokjes
1 Rode paprika
1 klontje Boter
Scheut Warme melk
Snufje Zout
Optioneel
Geraspte kaas
Gefrituurde uitjes
Pijnboompitjes

Recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Stamppot andijvie

Stamppot koude dagen en vers

Keukens:

Lekker met een gehaktbal of een stukje rookworst!

  • 25 min
  • 4 Personen
  • Easy

Ingrediënten

  • Optioneel

Uitleg

Share

Een heerlijke stamppot die zowel de zomermaanden als de koude herfst en wintermaanden eenvoudig op tafel gezet kan worden.

Stappen

1
Klaar

Schil en kook de aardappels in 20 minuten gaar en laat ze goed uitwasemen.

2
Klaar

Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Bak de spekjes uit en bak de ui en paprika even mee.

3
Klaar

Stamp de aardappels met een stamper, voeg een klontje boter en warme melk toe tot de aardappels het goed opgenomen hebben.

4
Klaar

Voeg de andijvie handje voor handje toe aan de aardappels en schep dit goed door tot het iets slinkt.

5
Klaar

Voeg als laatst de spekjes met ui en paprika toe en roer dit goed door.

6
Klaar

Breng eventueel nog op smaak met wat zout.

7
Klaar

Nu kan je voor de garnering wat kaas, gebakken uitjes of wat pijnboompitjes erover strooien.

Koude aardappelsalade
vorige
Koude aardappelsalade
volgende
Bananenpannenkoekjes
Koude aardappelsalade
vorige
Koude aardappelsalade
volgende
Bananenpannenkoekjes

Add Your Comment

css.php