Ingrediënten
-
1 pak Stroopwafels
-
Karamelsauste koop in de winkel
-
100 gram Witte basterdsuiker
-
4 blaadjes Gelatine
-
150 ml Water
-
200 gram Roomkaas
-
250 ml Slagroom
-
Indien een Mariabiscuit bodem
-
200 gram Mariabiscuits
-
75 gram Gesmolten boter
Uitleg
Ook zo gek op stroopwafels? Probeer eens de stroopwafel monchoutaart!
Je kan twee kanten op met dit recept. Zelf heb ik hem eerder gemaakt met een stroopwafelbodem. Dit is erg lekker, maar het moet wel meteen dezelfde dag geconsumeerd worden.Laat je deze taart wat langer in de koelkast staan, raad ik je aan om een bodem van Mariabiscuit te maken, stroopwafel wordt snel slof en de taart is lastiger aan te snijden.
Vandaar beschrijf ik eerst de bodem van de taart, en dan hoe je de taart af kan maken.
Gebruik voor de taart een ronde bakblik (24 cm, onderkant bekleden met bakpapier)
Stappen
1
Klaar
|
Mariabiscuit bodem:Maak de koekjes fijn, bijvoorbeeld door middel van je keukenmachine. Smelt ondertussen de boter. Als de boter gesmolten is, koekkruim erdoor mengen. Verdeel over de taartbodem met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast en laat minimaal 15 minuten opstijven. |
2
Klaar
|
Stroopwafelbodem:Neem 5-6 stroopwafels en breek ze in kleine stukjes. Neem twee-derde eetlepels karamelsaus en meng dit door de stroopwafelkruim. Verdeel dit over de taartbodem met een bolle kant van een lepel. Zet de bodem zolang in de koelkast. |
3
Klaar
|
Laat de gelatine op een zacht vuurtje oplossen in 150 ml water. |
4
Klaar
|
Klop de slagroom op en zet deze in de koelkast. |
5
Klaar
|
Op de laagste stand van de mixer de gelatine en de basterdsuiker kloppen, daarna de roomkaas er voorzichtig doorheen kloppen. |
6
Klaar
|
Voeg als laatst de slagroom toe en mix dit nog even op de laagste stand, tot je een glad mengsel hebt. |
7
Klaar
|
Taartmengsel verdelen over de bodem en de taart 2-3 uur laten opstijven in de koelkast. |
8
Klaar
|
Als laatst neem je de overgebleven stroopwafel, deze breek of snijd je in kleine stukjes en decoreer je de taart mee. |
9
Klaar
|
Voor het opdienen afmaken met karamelsaus. |