0 0
Pizzadeeg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
500 gram Bloem
325 ml Water Handwarm
5 gram Zout
10 gram Gedroogde gist Mag ook verse gist zijn

Recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pizzadeeg

Uitgelicht:
  • Bakken
  • Comfort
Keukens:
  • 2 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

We leven in een rare tijd. Door de Corona zitten we massaal thuis te werken, leren en vermaken wij elkaar.  Zelf merk ik dat na een dag werken, de kinderen les geven, elke dag toch even naar buiten, het soms leuk is om de kinderen te betrekken bij het maken van ons avondeten.
Dit recept is leuk om met kinderen te maken. De kinderen kunnen hun eigen pizza beleggen.

Dit is het allerlekkerste basisrecept voor je pizzabodem.

Dit recept is van Gennaro die in een filmpje laat zien hoe je het allerlekkerste pizzadeeg maakt!




Stappen

1
Klaar

Doe de bloem met zout in een kom en roer dit goed door elkaar.

2
Klaar

Doe de gist in een schaaltje en doe daar een klein beetje handwarm water bij (van die 325ml) en dat dit even staan.

3
Klaar

Doe de rest van het water bij de bloem en roer dit goed door. Voeg de gist toe en kneed dit goed door elkaar met de hand.

4
Klaar

Doe in een kom een klein beetje olie en vet de kom hiermee in.

5
Klaar

Doe je pizzadeeg in de kom en dek het af met een theedoek en laat dit voor 30 minuten rijzen.
Na 30 minuten haal je het deeg uit de kom en deel je het in 2 delen. Maak hier mooie ronde ballen van en leg dit op een vel bakpapier en laat het afgedekt nog 30 minuten rijzen.

6
Klaar

Bedek een bakplaat met bakpapier en strooi hierover een klein beetje bloem. Pak een deel deeg en maak er een pizzabodem van.
Dit hoef je niet te doen met een deegroller. Het deeg is zo soepel dat er eenvoudig met je handen een mooie pizzabodem van te maken is.
Gebruik hiervoor wat bloem zodat je mooie bodems kan vormen zonder dat het deeg gaat plakken.

7
Klaar

Nu is je pizza klaar om belegd te worden. Gebruik voor de bodem wat olie en tomaten passata, top hem af met wat jou lekker lijkt, denk bijvoorbeeld aan; mozzarella, salami, kaas, ham, pesto etc..
Nu is het belangrijk dat de pizza op zo'n hoog mogelijke temperatuur gebakken wordt in de oven. Je oven moet goed voorverwarmd zijn (230 als het kan nog wat hoger) bak je pizza nu af in 8-10 minuten.

vorige
Rösti ovenschotel met kipshoarma
volgende
Pizza margherita
vorige
Rösti ovenschotel met kipshoarma
volgende
Pizza margherita

Add Your Comment

css.php