0 0
Simpele lasagne

Deel op social media:

Of je kunt de link kopiëren en delen

Ingrediënten

Aantal personen:
300gr Rundergehakt
400 gram Italiaanse groenten
12 stuks Lasagnebladen
grote fles Pastasaus
120 gram Geraspte kaas
40 gram Boter
40 gram Bloem
500 ml Melk
1 snuf Peper
1 snuf Zout

Recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Simpele lasagne

Uitgelicht:
  • Comfort
Keukens:
  • 65 min
  • 4 Personen
  • Normaal

Ingrediënten

Uitleg

Delen

Je kent het vast. Je heb zin in een lekkere lasagne, maar geen tijd om een saus te maken die minstens een uur staat te pruttelen.
Ik moet eerlijk zeggen dat een lasagne waarvan je de saus lekker laat pruttelen wel de allerlekkerste is. Deze lasagne komt wel in de buurt van een verse lasagne, maar deze is binnen een half uurtje klaar en de oven doet de rest.
Dit komt doordat we gebruik maken van een pastasaus uit een pot en de voorgesneden groenten. Deze saus is al op smaak gebracht met allerlei lekkere kruiden en vaak zit er al knoflook en ui door. Wat ook een voordeel is dat de saus al de juiste dikte heeft, waardoor hij niet zo lang hoeft te pruttelen en niet hoeft in te dikken.
Deze saus van Bertolli vind ik wel de lekkerste basissaus die je hiervoor kan gebruiken.

 

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe een scheutje olie in de pan en bak het gehakt rul. Voeg een snufje zout en peper toe.
Als het gehakt mooi bruin gekleurd is voeg je de Italiaanse roerbakgroente toe en deze bak je kort mee.
Voeg de tomatensaus toe en verwarm dit goed mee.

2
Klaar

Maak ondertussen in een ander pannetje de bechamelsaus. Dit doe je door 40 gram boter te verwarmen en daardoor roer je de 40 gram bloem. Deze laat je even kort meebakken zodat de meelige smaak verdwijnt. Giet nu de melk bij de roux, beetje voor beetje tot je een mooie wit dikke saus krijgt. Voeg voor de smaak nog wat zout en peper toe.

3
Klaar

Vet een ovenschaal in en begin de schaal op te bouwen.
Hiervoor begin je met een dun laagje bechamelsaus en 3-4 bladen lasagne.

4
Klaar

Hierover doe je een laag tomatensaus met een klein beetje bechamelsaus.

5
Klaar

Hierover leg je weer lasagne bladen met saus en bechamelsaus.
Maak nu nog 1 lag met lasagne bladen en saus. Hierover doe nog 1 laag lasagne bladen en verdeel je de bechamelsaus over de lasagne bladen.
Top nog een beetje af met kaas.

6
Klaar

Schuif de lasagne in de voorverwarmde oven en bak deze in 35 minuten gaar.

vorige
Pizza margherita
volgende
Gezonde muffins met blauwe bessen
vorige
Pizza margherita
volgende
Gezonde muffins met blauwe bessen

Reageer

css.php