0 0
Pizza margherita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
300ml Passata Je kan hem zelf op smaak brengen met kruiden (knoflook poeder, italiaanse kruiden etc)
2 bollen Mozzarella
50 gram Parmezaanse kaas Vers geraspt
Olijfolie
snuf Peper
snuf Zout
Paar blaadjes Basilicum

Pizza margherita

Uitgelicht:
  • Bakken
  • Comfort
Keukens:
  • 2 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Een heerlijke eenvoudige pizza, die zelfgemaakt het allerlekkerst is.

Vaak vergeten we ‘less is more’! Dat is in dit geval zeker zo.
Zoveel ingrediënten heb je namelijk niet nodig voor de allerlekkerste pizza margherita.

Hier vind je het recept voor pizzadeeg.

Dit recept heb ik van Gennaro en voor nog meer heerlijke ideeën zal ik dit filmpje zeker even kijken:

Stappen

1
Klaar

Verwarm je oven voor op 230 graden (als hij nog hoger kan is dat nog beter).
Maak van de passata een lekkere basissaus voor je pizza. Doe er een snufje peper en zout door, evt wat gedroogde italiaanse kruiden en knoflook(poeder), roer dit even goed door elkaar.

2
Klaar

Bestrijk je pizzabodem met een klein laagje olie, en verdeel hierover een laagje tomatensaus (niet teveel hoor, klein laagje is genoeg:)).
Strooi hierover een klein beetje peper en een snufje zout.

3
Klaar

Strooi hierover wat parmezaanse kaas, breek een mozzarella bol in kleine stukjes en verdeel deze over de pizza. Top hem nu af met wat blaadjes basilicum.

4
Klaar

Schuif de pizza nu voor 8-10 minuten de oven in.

vorige
Pizzadeeg
volgende
Simpele lasagne
vorige
Pizzadeeg
volgende
Simpele lasagne