0 0
Italiaans stoofvlees met tagliatelle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
800 gram Sukadelappen
400 gram Kastanjechampignons
1 Winterpeen
2 Ui
2 teentjes Knoflook
200 ml Runderbouillon kan van runderbouillon tablet
200 ml Rode wijn
1 blikje Tomatenpuree
2 blaadjes Laurier
1 eetlepel (gedroogd) Tijm
1 eetlepel (gedroogd) Oregano
1 eetlepel (gedroogd) Rozemarijn
1 eetlepel Bloem
40 gram Parmezaanse kaas
300 gram Tagliatelle
Peper
Zout
Olijfolie

Recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Italiaans stoofvlees met tagliatelle

Uitgelicht:
  • Comfort
Keukens:
  • 180 min
  • 4 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Een heerlijk stoofpotje met pasta! Blijer kan je mij niet maken. Het vlees heeft wel even de tijd nodig om te sudderen, maar is het wachten meer dan waard!
In dit recept zit ook wijn, eten kinderen mee? Vervang de rode wijn door extra runderbouillon.

Stappen

1
Klaar

Snijd de sukadelappen in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Voeg een eetlepel bloem toe en meng dit goed door het vlees.
Voeg in een grote pan een scheutje olie en bak het vlees rondom bruin aan. Haal het vlees uit de pan.

2
Klaar

Snipper de ui en hak de knoflook fijn, snijd de winterpeen in kleine blokjes en de champignons in kwarten.
Fruit in dezelfde pan waarin je het vlees hebt gebakken de ui en knoflook licht aan. Voeg de wortel toe en laat dit even meebakken. Als laatst voeg je de champignons toe en bakt deze ook kort mee.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit kort mee.

3
Klaar

Doe het vlees terug in de pan.
Voeg de runderbouillon en de rode wijn toe.
Doe de rozemarijn, oregano en tijm in de pan en de twee blaadjes laurier. Roer dit goed door elkaar.

4
Klaar

Laat het Italiaanse stoofvlees nu zachtjes 2,5 uur garen.

5
Klaar

Kook de tagliatelle gaar zoals aangegeven staat op de verpakking.

6
Klaar

Garneer de tagliatelle met stoofvlees met Parmezaanse kaas.

Deze saus kan je prima een avond van te voren al klaar maken. Ook kan je deze saus goed invriezen.

vorige
Gezonde muffins met blauwe bessen
volgende
Roerbakgroente met rijst
vorige
Gezonde muffins met blauwe bessen
volgende
Roerbakgroente met rijst

Add Your Comment

css.php