0 0
Hete kip met komkommer en limoen

Deel op social media:

Of je kunt de link kopiëren en delen

Ingrediënten

Aantal personen:
300 gram Witte rijst
500 gram Kipfilet
1 tl Koriander gemalen
1 teen Knoflook
2 tl Sambal
4 el Ketjap manis
50 ml Azijn
4 el Suiker
1 Komkommer
3 Rode ui
1 Rode peper
60 gram Boter
1 Limoen

Recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hete kip met komkommer en limoen

Een lekker pittig kip recept met een verfrissende slade.

Uitgelicht:
  • Pittig
Keukens:
  • 30 min
  • 4 Personen
  • Normaal

Ingrediënten

Uitleg

Delen

Een heerlijk pittig recept met verfrissende tonen van limoen. Een ware smaakexplosie op een bord.

Stappen

1
Klaar

Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.

Verwarm de azijn en los er 3 eetlepels suiker in op. Laat dit afkoelen.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd de helften in blokjes.
Halveer 1 rode ui en snijd de helften in plakjes.

2
Klaar

Snijd de peper in de lengte open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne plakjes.

Meng de komkommer, de ui, de peper met de azijn.

3
Klaar

Snijd de rest van de ui in dunne plakjes.

Verhit de boter en bak de kipfilet op hoog vuur met de ui en de koriander in 5 minuten bruin.
Voeg de knoflook, de sambal, de rest van de suiker en de ketjap toe en bak op middelhoog vuur al roeren nog 8 minuten.

4
Klaar

Serveer de hete kip samen met de rijst en komkommer op 1 bord.

Snijd de limoen in partjes en leg deze op de borden. Zo kan iedereen naar eigen smaak de limoen uitknijpen over het gerecht.

Borrelhapje gemaakt van wraps, zalm, roomkaas en sla
vorige
Zalmwraps
volgende
Sperziebonen ovenschotel
Borrelhapje gemaakt van wraps, zalm, roomkaas en sla
vorige
Zalmwraps
volgende
Sperziebonen ovenschotel

Reageer

css.php