0 0
Geroosterde tomatensoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
750 gram Tomaten
2 Uien
2 tenen Knoflook
2 Groentebouillonblokje
1 eetlepel Oregano gedroogd
Handvol Basilicum vers

Geroosterde tomatensoep

Uitgelicht:
  • Comfort
  • Gezond
  • Vega
Keukens:
  • 45 min
  • 6 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Door de groente even te roosteren in de oven, ruikt niet alleen je hele huis lekker naar de geur van Italië, maar krijg je een hele intense smaak van de tomaten in je soep.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bedek een bakplaat met bakpapier.

2
Klaar

Snijd de tomaten door de helft en leg ze op het bakpapier.
Snijd de uien in grote stukken en plet de knoflook en leg deze bij de tomaten op de bakplaat.

Verdeel de oregano over de tomaten en besprenkel dit alles met olijfolie en voeg peper en zout toe en hussel het door elkaar.

Zet de bakplaat in de oven en laat dit 30 minuten roosteren.

3
Klaar

Breng 1 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.

Als de groenten klaar zijn voeg je dit toe aan de bouillon. Breng dit zachtjes aan de kook en kook het samen nog 5-10 min.

Mix dit met een staafmixer tot een gladde soep.
Er zullen altijd wat vezels in de soep zitten door de velletjes van de tomaat, mocht je hier niet van houden kan je de soep nog even door de zeef halen.

Snij de basilicum in dunne reepjes en voeg dit toe aan de soep.

Hou je van wat romiger soep voeg je nog een scheutje kookroom toe.

vorige
Maaltijd salade met gerookte kip
volgende
Homemade Granola
vorige
Maaltijd salade met gerookte kip
volgende
Homemade Granola