Hete kip met komkommer en limoen

Dit gerecht is voor 4 personen.

Ingredienten:

  • 50 ml azijn
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 komkommer
  • 3 rode uien
  • 1 rode peper
  • 60 gr boter
  • 500 gr kipfilet
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 limoen in partjes

Bereidingswijze:

Verwarm de azijn en los er 3 eetlepels suiker in op. Laat dit afkoelen.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd de helften in blokjes.
Halveer 1 rode ui en snijd de helften in plakjes.
Verwijder steel en zaadlijsten van de peper en snijd hem in reepjes.
Meng de komkommer, de ui, de peper met de azijn.
Snijd de rest van de ui in dunne plakjes.
Verhit de boter en bak de kipfilet op hoog vuur met de ui en de koriander in 5 minuten bruin.
Voeg de knoflook, de sambal, de rest van de suiker en de ketjap toe en bak op middelhoog vuur al roeren nog 8 minuten.
De saus moet iets dikker worden, zet het vuur laag als de saus te dik wordt.
Garneer de kip met de partjes limoen.
Serveer de komkommersalade apart en serveer de hete kip met rijst.

Myrna

Reageer

css.php