0 0
Gezondere ontbijtkoek (bananenbrood)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
160 gram Havermout
1 eetlepel Bakpoeder
3 eetlepels Koekkruiden
1 snuf Zout
3 Eieren
3 Bananen
50 gram Ongebranden noten
20 gram Rozijnen

Gezondere ontbijtkoek (bananenbrood)

Een gezonde keuze voor een verantwoord tussendoortje.

Uitgelicht:
  • Bakken
  • Brood
  • Gezond
Keukens:
  • 55 min
  • 12 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Een heerlijk verantwoord tussendoortje zonder toegevoegde suikers en vetten. Door de koekkruiden krijgt dit bananenbrood de smaak van een ontbijtkoek.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een cakevorm met een bakpapier. Dit doe je door eerst een bakpapier te verfrommelen en vervolgens doe je deze in je bakblik. Dit doe je zodat je straks je koek goed eruit kan lichten.

2
Klaar

Maak van de havermout havermeel. Dit doe je door de havermout in een keukenmachine fijn te malen tot je meel hebt.

3
Klaar

Voeg daarna alle droge ingrediënten bij elkaar en roer dit goed door elkaar.
Prak 3 bananen met een vork fijn en voeg dit samen met de eieren bij je havermeel.

4
Klaar

Voeg de ongebrande noten en rozijnen toe. Roer dit allemaal goed door elkaar.
Doe dit in je bakblik en bak vervolgens je koek in 45 min gaar.

5
Klaar

Deze koek kan je heerlijk zonder schuldgevoel eten, misschien lekker een klein laagje boter erover, maar dat hoeft nog niet eens.
Je kan ze ook prima per plakje invriezen, zo kan je elke dag een lekker plakje mee kan nemen hup je tas in..mmm!

vorige
Eenvoudige pasta pesto salade
volgende
Lunch salade met tonijn
vorige
Eenvoudige pasta pesto salade
volgende
Lunch salade met tonijn