Ingrediënten
- 
3 blikken Gepelde tomaten
- 
4 stengels Bleekselderij
- 
1 grote Wortel
- 
1 Ui
- 
1 liter Water
- 
2 tabletten Runderbouillon
- 
300 gram Gehaktballetjes
- 
Basilicum
Uitleg
Een heerlijk, eenvoudig te bereiden tomatensoep.
Zelfs mijn kinderen zijn er dol op en is het een feestje wanneer deze soep op tafel komt.
Stappen
| 1 Klaar | Snijd de ui, wortels en bleekselderij in kleine blokjes (vergeet niet de wortel en de bleekselderij met een dunschiller even te schillen). | 
| 2 Klaar | Fruit de ui in een grote pan, voeg de wortel en bleekselderij toe en fruit dit kort even mee. | 
| 3 Klaar | Daarna ruim een liter water en 2 bouillonblokjes. Laat dit samen ongeveer 20 min. zachtjes pruttelen. | 
| 4 Klaar | Na 20 minuten met de staafmixer door de pan, zodat alle grove stukjes fijn worden. | 
| 5 Klaar | Breng de soep weer aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe en maak het af met de basilicum. | 
| 6 Klaar | Om er een romige tomatensoep van te maken voeg je op het laatst kookroom toe. Zelf serveer ik deze soep met stokbrood en kruidenkaas, smullen! | 





 
  
 



