Bietenstamppot

Een recept die het altijd goed doet bij kinderen!

Dit recept is voor vier personen.

Ingrediënten:

  • 1-1,5 kg aardappels
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • 500 gram voorgekookte bietjes
  • 1 grote of 2 kleine appels
  • 50 gram boter
  • 200 ml warme melk

Bereidingswijze:

Kook de aardappels in 20 minuten gaar.Bak in een pan de spekblokjes uit in 25 gram boter. Voeg de ui in halve ringetjes toe.
Snijd de bieten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de spek en uit, warm dit even goed mee.
Als de bieten goed opgewarmd zijn, vuur uit en voeg de appel toe.
Maak van de gekookte aardappelen een puree, stamp de aardappels fijn, voeg de overige 25 gram boter toe en de 200 ml warme melk.
Mocht de puree nog wat droog zijn, voeg dan wat meer melk toe.
Meng nu het bietenmengsel bij de aardappelpuree.

Myrna

Reageer

css.php