0 0
Zuurkool ovenschotel met shoarma

Deel op social media:

Of je kunt de link kopiëren en delen

Ingrediënten

Aantal personen:
1 kilo Kruimige aardappel
295 gram Gegrilde paprika 1 potje
1 zakje Zuurkool
200 ml Shoarma
1 klein blikje Tomatenpuree
500 gram Shoarma
50 gram Paprika poeder
1 Ui
1 theelepel Paprika poeder

Recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zuurkool ovenschotel met shoarma

Zuurkool ovenschotel met shoarma en gegrilde paprika

Uitgelicht:
  • Comfort
Keukens:

Eens wat anders dan de gewone zuurkoolstamppot

  • 55 min
  • 6 Personen
  • Normaal

Ingrediënten

Uitleg

Delen

Probeer dit recept eens, eenvoudig anders een heerlijke ovenschotel.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
Klaar

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang het vocht op in een pan. Doe de zuurkool in een zeef en spoel af onder koud water. Doe de zuurkool bij het paprikavocht en kook 10 min. op middelhoog vuur.

3
Klaar

Snipper ondertussen de ui. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg de shoarmareepjes toe en bak in 5 min. gaar.

4
Klaar

Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes. Voeg ze toe aan het vlees en schep de tomatenpuree erdoor.

5
Klaar

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp met de melk en de rest van de boter tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
Klaar

Vet de ovenschaal in. Giet de zuurkool af en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Schep het vlees erop en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi de puree met de paprikapoeder. Bak de zuurkoolschotel ca. 25 min. in het midden van de oven.

7
Klaar

Bewaartip:
Je kunt van deze ovenschotel gemakkelijk een dubbele hoeveelheid maken, gebruik dan een grotere ovenschaal. Je kunt het gerecht ook invriezen. Laat dan voor serveren ontdooien en verwarm in een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Recept reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept, gebruik onderstaand formulier om een review te schrijven
vorige
Pasta met zalm
volgende
Pasta met kip uit de oven
vorige
Pasta met zalm
volgende
Pasta met kip uit de oven

Reageer

css.php