Tarte tartin van peer

Tarte tartin van peer

Heerlijk zijn ze deze kleine peren taartjes.
Lekker als toetje met een bolletje ijs.

Recept voor 4 personen

35 min. totale bereidingstijd
15 min. bereiden
20 min. wachten

Ingrediƫnten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 3 peren (conference)
  • 1 tl kaneel
  • 80 gram suiker
  • 2 el water
  • tartelette vormpjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de peren en snijd ze in blokjes. Voeg hieraan een theelepel kaneel toe en meng dit met de peer.
Vet de tartelette vormpjes in met boter en verdeel de peer over de vormpjes.
Smelt in een klein pannetje de suiker met het water tot er karamel ontstaat. Pas op dit is gloeiend heet!
Giet de karamel snel over de perentaartjes, het wordt snel hard.

Leg het bladerdeeg over de tarte tartin peren taartjes en stop het een beetje in.

Bak in de voorverwarmde oven 20 minuten op 200 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *