Romig vispannetje

Romig vispannetje

Een heerlijk vispannetje zonder pakjes en zakjes.

Recept voor 4 personen

30 min. bereiden

Ingrediënten

  • 6 sjalotten, gesnipperd
  • 40 gram bloem
  • 40 gram boter
  • 0,5 liter visbouillon (1 visbouillon blokje oplossen in 500 ml kokend water)
  • 150 gram crème fraîche
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 gram wortel, in plakjes
  • 50 gram prei, fijn gesneden
  • 5 takjes peterselie, fijn gesneden
  • 400 gram kabeljauw
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Maak van het visbouillontablet bouillon en laat het afkoelen.

Snipper de sjalotten en fruit ze zachtjes in olie.

Pak een grotere pan en smelt hierin 40 gram boter en voeg de bloem hier aan toe, maak een roux.
Blus dit af met de koude bouillon en breng dit zachtjes aan de kook.
Voeg 150 gram crème fraîche, een kneep citroensap en peper en zout toe en breng dit weer aan de kook.

Snijd ondertussen de wortels in fijne plakjes en de prei in dunne ringetjes. Voeg de sjalotten, wortel en prei toe aan de saus.
Laat dit ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar pruttelen.

Snijd de vis ondertussen in blokjes en hak de peterselie fijn.
Kijk even of de wortel gaar is. Voeg daarna de vis toe en verwarm dit even goed mee.
Breng de saus niet terug aan de kook, zo kan de vis uit elkaar vallen. Voeg als laatst de gehakte peterselie hier aan toe.

Heerlijk met rijst of gebakken aardappeltjes.

*Voeg voor de variatie en kleur 100 gram diepvries doperwten toe als je de rest van de groenten toevoegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *