Bolognesesaus

Bolognesesaus

Een klassieker. Een heerlijke pastasaus die je een tijdje moet laten pruttelen.
Daarna te gebruiken voor spaghetti, lasagne, penne, pasta al forno..

Zelf vindt ik het ideaal om een grote pan vol saus te maken en het in te vriezen.
Op drukke dagen haal je de saus uit de vriezer, kook je een pasta en hebt altijd een heerlijke eigen gemaakte pastasaus.

Recept voor 4 personen

1 uur 50 min. totale bereidingstijd
20 min. bereiden
90 min. wachten

Ingredi├źnten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomaten (400 gram)
  • Gedroogde Italiaanse kruiden (zoals; basilicum, oregano, tijm)

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Bak deze kort in de pan met olie en voeg het gehakt toe met wat peper en zout.
Bak het gehakt rul en snijd de wortel en bleekselderij en bak dit mee.
Voeg nu de kruiden toe aan het gehaktmengsel.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee, zodat de zurigheid van de puree wat verdwijnt.
Voeg de blikken tomaten toe en de bouillon. Voeg op het laatst het laurierblad toe.
Breng het aan de kook en zet het vuur zacht.
Laat de saus nu minimaal een uurtje pruttelen.

Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe lekkerder hij wordt.
Vergeet aan het eind niet je laurierblad te verwijderen.

Hierna is de saus te gebruiken met een heerlijke pasta; spaghetti, penne, tagliatelle of tortellini, maar denk ook eens aan heerlijke basissaus voor je lasagne in combinatie met bechamelsaus.

Je kan er rustig extra groenten aan toevoegen, wat dacht je van; paprika,courgette of prei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *