Gevulde cannelloni

Gevulde cannelloni

Een heerlijke variant op lasagne. Voor 3 a 4 personen:

  • 16 buisjes cannelloni’s
  • 350 gram rundergehakt
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knofllook
  • 1 ei
  • Geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • Tijm
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1/2 liter melk
  • Nootmuskaat

Bereiden:

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Gehakt aanmaken met 2 fijngesnipperde sjalotten, 1 knoflookteen (geperst), peper en zout en 1 ei.
Cannelloni’s hier mee vullen en in een beboterde ovenschaal leggen.
2 sjalotten, 1 teen knoflook en tijm aanfruiten, vuur laag zetten en tomaten puree ontzuren (even mee bakken).
Blus dit geheel af met de gezeefde tomaten en laat nog even pruttelen.
Bechamelsaus maken van boter, bloem en melk. Op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout.
Tomatensaus over de cannelloni’s verdelen, daarover de bechamelsaus, afdekken met parmezaanse kaas.

Bak dit geheel af in ongeveer 40 min.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *