Stamppot rauwe andijvie
Dit recept is voor vier personen. Een heerlijke stamppot die het altijd goed doet bij ons, zomer of winter.
Ingrediënten:
- 1-1,5 kilo aardappelen pharmacieinde.com
- 1 krop andijvie of 1 zak gesneden andijvie
- 150 gram spekblokjes
- 1 ui
- Klontje boter
- Warme melk
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Bak in een koekenpan de spekblokjes uit en bak op het laatst de ui even mee.
Stamp de aardappelen fijn met een stamppot stamper, voeg een klontje boter en wat handwarme melk toe. Voeg de gesneden andijvie toe, deze zal slinken.
Schep de spekjes en ui door de stamppot.
Dit is ook een van mijn favorieten!
Wij voegen er helemaal aan het eind nog wat geraspte kaas en cherrytomaatjes aan toe.
Lekker Spaans worstje erbij of stukjes chorizo erdoorheen…
Groetjes Agnes
Wat heerlijk! Krijg er spontaan weer zin in :)! Dank je voor de tip!
Of wat feta en zo gedroogde tomaatjes erbij voor een extra zomers tintje!