Pasta forno

Pasta forno

Een heerlijke pasta al forno ovenschotel.
Je kan deze ovenschotel van te voren bereiden en op een later tijdstip in de oven zetten.

Recept voor 4 personen

2 uur 30 min. totale bereidingstijd
30 min. bereiden
120 min. wachten

Ingrediënten

  • 300 gram penne
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomaten (400 gram)
  • Gedroogde Italiaanse kruiden (zoals; basilicum, oregano, tijm)
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 500 ml melk
  • Geraspte kaas

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Bak deze kort in de pan met olie en voeg het gehakt toe met wat peper en zout.
Bak het gehakt rul en snijd de wortel en bleekselderij en bak dit mee.
Voeg nu de kruiden toe aan het gehaktmengsel.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee, zodat de zurigheid van de puree wat verdwijnt.
Voeg de blikken tomaten toe en de bouillon. Voeg op het laatst het laurierblad toe.
Breng het aan de kook en zet het vuur zacht.
Laat de saus nu minimaal een uurtje pruttelen (het liefst twee uurtjes).

Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe lekkerder hij wordt.
Vergeet aan het eind niet je laurierblad te verwijderen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de penne zoals aangegeven staat op de verpakking.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Verwarm een pannetje met daarin 40 gram boter.
Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer je goed met een garde de bloem door de boter.
Voeg 500 ml melk toe en roer met de garde tot er een mooie dikke saus ontstaat, breng nog op smaak met wat zout en peper.

Vet een ovenschaal in en begin met het opbouwen van de pasta forno.
Begin met een laagje bechamelsaus, verdeel hierover de helft penne, een laag saus en wat geraspte kaas.
Herhaal dit nog een keer, eindig met een laag bechamelsaus en geraspte kaas.

Doe ovenschaal voor 20 minuten in de oven tot er een lekker bruin laagje over de ovenschotel zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *