Zuurkool stamppot

Dit recept is voor vier personen.

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappels
  • 1 pakje zuurkool (500 gram)
  • 150 gram spekjes
  • 1 grote appel
  • Handje vol rozijnen
  • 1 ui
  • Melk
  • Boter
  • Rookworst

Doe de zuurkool in de pan, voeg wat water toe (of spoel de zuurkool even goed af als je niet zo van zuur houd) tot de zuurkool onder staat en kook deze in 30 minuten gaar.
Kook de aardappels in ongeveer 20-25 min gaar.
Wel de rozijnen in kokend water (ongeveer 10 minuten).
Bak de spekjes uit en bak de ui even mee. Als dit klaar is,vuur uit en voeg de gesneden appel in blokjes toe aan het spek/ui mengsels.
Leg de laatste 10 minuten van de kooktijd van de zuurkool de rookworst boven in de pan.
Stamp de aardappels fijn met een stamper en voeg wat boter en melk toe tot er een soort puree ontstaat.
Voeg de zuurkool, spekjes, ui,rozijnen en appel toe en roer dit goed door de stampot.
Serveer de rookworst bij de stampot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *