Zuurkool ovenschotel met shoarma

Zuurkool ovenschotel met shoarma

Eens wat anders dan de gewone zuurkoolstamppot. Probeer dit recept eens, eenvoudig anders een heerlijke ovenschotel.

Recept voor 6 personen

55 min. totale bereidingstijd
30 min. bereiden
25 min. wachten

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 295 g gegrilde paprika (potje)
  • 1 pakje zuurkool
  • 200ml melk
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 gr shoarma
  • 50 gr boter
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang het vocht op in een pan. Doe de zuurkool in een zeef en spoel af onder koud water. Doe de zuurkool bij het paprikavocht en kook 10 min. op middelhoog vuur.

Snipper ondertussen de ui. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg de shoarmareepjes toe en bak in 5 min. gaar. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes. Voeg ze toe aan het vlees en schep de tomatenpuree erdoor. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp met de melk en de rest van de boter tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Vet de ovenschaal in. Giet de zuurkool af en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Schep het vlees erop en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi de puree met de paprikapoeder. Bak de zuurkoolschotel ca. 25 min. in het midden van de oven.

Bewaartip:
Je kunt van deze ovenschotel gemakkelijk een dubbele hoeveelheid maken, gebruik dan een grotere ovenschaal. Je kunt het gerecht ook invriezen. Laat dan voor serveren ontdooien en verwarm in een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *