0 0
Stroopwafel monchoutaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
1 pak Stroopwafels
Karamelsaus te koop in de winkel
100 gram Witte basterdsuiker
4 blaadjes Gelatine
150 ml Water
200 gram Roomkaas
250 ml Slagroom
Indien een Mariabiscuit bodem
200 gram Mariabiscuits
75 gram Gesmolten boter

Recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Stroopwafel monchoutaart

Heerlijke stroopwafel monchoutaart met stroopwafel of mariabiscuit bodem

Uitgelicht:
  • Bakken
Keukens:
  • 200 min
  • 12 Personen
  • Medium

Ingrediënten

  • Indien een Mariabiscuit bodem

Uitleg

Share

Ook zo gek op stroopwafels? Probeer eens de stroopwafel monchoutaart!

Je kan twee kanten op met dit recept. Zelf heb ik hem eerder gemaakt met een stroopwafelbodem. Dit is erg lekker, maar het moet wel meteen dezelfde dag geconsumeerd worden.Laat je deze taart wat langer in de koelkast staan, raad ik je aan om een bodem van Mariabiscuit te maken, stroopwafel wordt snel slof en de taart is lastiger aan te snijden.
Vandaar beschrijf ik eerst de bodem van de taart, en dan hoe je de taart af kan maken.

Gebruik voor de taart een ronde bakblik (24 cm, onderkant bekleden met bakpapier)




Stappen

1
Klaar

Mariabiscuit bodem:

Maak de koekjes fijn, bijvoorbeeld door middel van je keukenmachine. Smelt ondertussen de boter. Als de boter gesmolten is, koekkruim erdoor mengen. Verdeel over de taartbodem met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast en laat minimaal 15 minuten opstijven.

2
Klaar

Stroopwafelbodem:

Neem 5-6 stroopwafels en breek ze in kleine stukjes. Neem twee-derde eetlepels karamelsaus en meng dit door de stroopwafelkruim. Verdeel dit over de taartbodem met een bolle kant van een lepel. Zet de bodem zolang in de koelkast.

3
Klaar

Laat de gelatine op een zacht vuurtje oplossen in 150 ml water.

4
Klaar

Klop de slagroom op en zet deze in de koelkast.

5
Klaar

Op de laagste stand van de mixer de gelatine en de basterdsuiker kloppen, daarna de roomkaas er voorzichtig doorheen kloppen.

6
Klaar

Voeg als laatst de slagroom toe en mix dit nog even op de laagste stand, tot je een glad mengsel hebt.

7
Klaar

Taartmengsel verdelen over de bodem en de taart 2-3 uur laten opstijven in de koelkast.

8
Klaar

Als laatst neem je de overgebleven stroopwafel, deze breek of snijd je in kleine stukjes en decoreer je de taart mee.

9
Klaar

Voor het opdienen afmaken met karamelsaus.

vorige
Burrito gehaktschotel
volgende
Pilav
vorige
Burrito gehaktschotel
volgende
Pilav

3 Comments Hide Comments

Hallo
Deze stroopwafel Taart heb ik voor me verjaardag gemaakt was heel goed gelukt en lekker
ga hem maandag maken voor de dagopvang voor oudere
Rina Gartsen.Saat

Stroopwafelbodem is ook heel makkelijk te bereiden door koekkruimels te gebruiken.
Dat is gewoon te koop bij iedere stroopwafelkraam op de markt.
Fijnmalen en mengen met gesmolten boter.

Add Your Comment

css.php