Stamppot andijvie

Stamppot andijvie

Een heerlijke stamppot die zowel de zomermaanden als de koude herfst en wintermaanden eenvoudig op tafel gezet kan worden.

Recept voor 4 personen

35 min. totale bereidingstijd
15 min. bereiden
20 min. wachten

Ingrediënten

  • 1.5 kg aardappels
  • 600 gram andijvie
  • 1 ui
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 rode paprika
  • Klont boter
  • Scheut warme melk
  • Snufje zout
  • (optioneel) geraspte kaas, gefrituurde uitjes, pijnboompitjes

Bereiding

Schil en kook de aardappels in 20 minuten gaar en laat ze goed uitwasemen.
Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Bak de spekjes uit en bak de ui en paprika even mee.
Stamp de aardappels met een stamper, voeg een klontje boter en warme melk toe tot de aardappels het goed opgenomen hebben.
Voeg de andijvie handje voor handje toe aan de aardappels en schep dit goed door tot het iets slinkt. Voeg als laatst de spekjes met ui en paprika toe en roer dit goed door.
Breng eventueel nog op smaak met wat zout.

Nu kan je voor de garnering wat kaas, gebakken uitjes of wat pijnboompitjes erover strooien.
Lekker met een gehaktbal of een stukje rookworst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *