Sperziebonen ovenschotel

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • 1 pot sperziebonen of 500 gram verse sperziebonen
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1-1,5 tl kerriepoeder
  • klontje boter
  • warme melk
  • nootmuskaat
  • geraspte kaas of paneermeel

Bereidingswijze:

Kook de aardappels in ongeveer 20 min gaar. Gebruik je voor dit recept verse sperziebonen, kook dan nu ook de sperziebonen in 20-30 minuten gaar.
Maak van de gekookte aardappels puree met warme melk en een klontje boter, voeg naar smaak wat nootmuskaat toe.
Rul het gehakt in de pan, fruit de ui mee en voeg 1-1,5 tl kerriepoeder toe en bak dit even kort mee.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met het gehakt/kerrie mengsel.
Voeg hierboven de sperziebonen, en dek de ovenschaal af met aardappelpuree en als laatst geraspte kaas of een beetje paneermeel en wat boter.
Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde over op 180 graden, bak deze in ongeveer 20 minuten af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *