Simpele macaroni

Simpele macaroni

Wat ik zo heerlijk aan deze macaroni vind is, dat het zo simpel te maken is en ook zonder pakjes mix.

Om snel een pan macaroni op tafel te krijgen is af en toe een pakje mix gebruiken niks mis mee.
Probeer het eens zonder, de smaken zal je veel meer herkennen doordat je alles zelf hebt toegevoegd.

Recept voor 4 personen

30 min. bereiden

Ingredi├źnten

  • 200 gram gehakt
  • 100 gram goudsalami
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 laurierblad
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 2 el paprikapoeder
  • Italiaanse kruiden naar smaak (gedroogd of vers)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tomaten in blokjes (400 gram)
  • 300-350 gram macaroni
  • eventueel geraspte kaas

Bereiding

Rul het gehakt en snijd de goudsalami in kleine blokjes en voeg dit toe aan het gehakt. Snipper een ui en een teentje knoflook en voeg dit toe aan het gehakt. Snijd kleine blokjes van de paprika en courgette en bak dit mee. Voeg 2 eetlepels paprikapoeder en een blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee.Voeg het bouillon blokje toe en het blikje tomaten in blokjes, maak wat scheurtjes in het laurierblad en voeg deze ook toe. Nu onder af en toe roeren een klein halfuurtje laten pruttelen.

Mocht de saus wat zuur van smaak zijn, kan je hem wat ontzuren met een schepje suiker.

Kook de macaroni gaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Verwijder het laurierblaadje en voeg de macaroni toe aan de saus.

Serveer met wat geraspte kaas en een frisse salade.

Tip:

Het heerlijke aan macaroni is dat je best veel verschillende groentes kan verwerken, denk ook eens aan:

  • Champignons
  • Prei
  • Pakje soepgroente
  • Puntpaprika
  • Lente uitjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *