Pittige hutspot

Ken je hem? De reclame van Unox?
Oma maakt hutspot voor haar kinderen en kleinkinderen, en zoekt de nasikruiden en sambal.
De combinatie leek mij zo gek nog niet, zocht op internet, en inderdaad, het is een bestaand recept!
We hebben het vanavond uitgeprobeerd, en het was heerlijk!
Het originele recept heb ik van de Unox website.

 

Iedereen maakt hutspot op eigen manier, zo deed ik dat ook.
Het enige wat ik extra deed was de nasikruiden erbij toevoegen.
Je kan prima het recept van Unox volgen, ik maakte hem zo:

Voor vier personen.

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappels
  • 500 gram wortels
  • 3 grote uien
  • Nasi kruidenmix
  • 1 kopje warme melk
  • 1 klontje boter
  • 1 rookworst

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en schil de wortels. Kook ze samen in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Snijd ondertussen de ui in grove stukken. Je kan er voor kiezen dit mee te koken met aardappels en wortels.
Zelf bak ik de uien, de smaak wordt net wat zoeter.
Wel de nasimix 10 minuten ik kokend water. Warm ook ondertussen de rookworst op.
Giet de aardappels en wortels af als ze gaar zijn. Verwarm ondertussen de melk in de magnetron.
Stamp je hutspot en voeg de uien,warme melk, boter en de nasikruiden toe.
Serveren met rookworst.

Je zou als extra nog wat uitgebakken spekjes kunnen toevoegen.

Myrna

3 Comments Hide Comments

Ik kon dit zelf bedacht hebben 😋 Al jaren maak ik Indische hutspot. Aardappels, peen en uien klaarmaken en koken zoals bij gewone hutspot, maar zonder zout en kruiden. Zakje nasimix laten wellen, kipfiletblokjes bruin bakken in olijfolie met sambal oelek. De nasimix nog even meebakken en dan door de afgegoten en gestampte hutspot roeren. Eet smakelijk.
Variatie: vervang de gewone aardappelen door zoete aardappelen, dan heb je een heerlijk gezonde koolhydraatarme maaltijd.

Add Your Comment

css.php