Pasta met kip uit de oven

Pasta met kip uit de oven

Een heerlijke ovenschotel binnen handomdraai op tafel. Heerlijk gevuld met groenten zoals spinazie en tomaatjes.

Recept voor 4 personen

40 min. totale bereidingstijd
20 min. bereiden
20 min. wachten

Ingrediënten

  • 350 gram penne
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bollen mozzarella
  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram roomkaas
  • Scheut melk
  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • Gedroogde oreagano
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
Kook de pasta al dente en giet deze af.

Snipper een ui, hak de knoflook fijn. Bak intussen de spekblokjes uit en voeg de kip in blokjes gesneden toe en bak deze 5 minuten mee tot de blokjes mooi bruin zijn.
Voeg de ui en de gehakte knoflook toe en bak dit kort mee.
Roer de roomkaas door het kipmengsel en voeg een scheut melk toe tot er een mooie saus ontstaat. Voeg de oregano een snuf zout en peper toe. Zet het vuur uit.
Voeg de spinazie toe en roer deze goed door de saus tot hij geslonken is.
Snijd de tomaatjes in 4 partjes en voeg deze toe.

Voeg de penne toe aan de saus en meng dit goed samen. Snijd 1 bol mozzarella in blokjes en schep deze door de penne.
Verdeel de pasta in de ovenschaal en snijd de andere bol mozzarella in mooie plakjes en verdeel deze over de ovenschotel. Rasp er op het laatst nog wat Parmezaanse kaas over.

Zet de ovenschaal voor 20-30 minuten in de oven, tot er een mooi bruin korstje verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *