Bami goreng

Bami goreng

Een ontzettend lekker recept van Bami goreng.
Zoals bij de afhaalchinees, maar dan eenvoudig thuis te bereiden.

Recept voor 6 personen

20 min. totale bereidingstijd
15 min. bereiden
5 min. wachten

Ingrediënten

  • 500 gram mie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 4 eieren
  • 2 maggi blokjes (4 kleine blokjes)
  • 1/4 prei
  • 8 plakjes ontbijtspek, in kleine stukjes gesneden
  • 200 gram hamblokjes
  • 2 tl sambal

Bereiding

Kook de mie zoals aangegeven staat op de verpakking en spoel deze met koud water.

Klop de eieren los. Doe in een grote hapjespan of koekenpan een scheutje olie.
Voeg de eieren toe en roer deze zodat er een roerei ontstaat, schep dit uit de pan en leg even apart op een bordje.

Veeg de pan schoon en voeg nieuwe olie toe en bak de ui en knoflook tot de ui glazig ziet.
Voeg de spek toe en bak dit even goed mee. Voeg nu de hamblokjes, sambal en verkruimel de maggi blokjes hierover.

Snijd ondertussen de prei in hele fijne halve ringetjes.

Voeg de koude mie en de gebakken ei toe in de pan en meng en bak de bami.
Voeg op het laatst de fijngesneden ringetjes prei toe.

Je zou ook doperwten kunnen toevoegen.
Voeg dan 150 gram diepvries doperwten toe nadat de spek gebakken is.

Heerlijk met saté, augurken, ketjap manis, kroepoek, gebakken uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *