Babi pangang

Babi pangang

Een heerlijke babi pangang die heerlijk is bij de nasi goreng

Recept voor 6 personen

30 min. bereiden

Ingrediƫnten

  • 500 gram hamlappen
  • 1 el appelstroop
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el ketjap
  • 3 el bruine suiker
  • 1 el sambal
  • 1 bouillonblokje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 potje atjar tjampoer
  • Maizena

Bereiding

Snijd de hamlappen in blokjes en kruid dit met peper en zout.
Bak het vlees met de ui en knoflook.
Roer de ketjap, sambal en de suiker door elkaar en voeg dit toe aan het vlees.
Los de tomatenpuree en het bouillonblokje samen met de appelstroop in 250 ml warm water en doe dit ook bij het vlees.
Voeg op het laatst de atjar tjampoer toe en bind dit alles met de maizena.

Een gedachte over “Babi pangang”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *